Profiel

"Mijn profiel komt nooit af", was de reden die ik voerde waarom mijn website niet
in de lucht kwam.
Ik heb besloten daarin te berusten: het kan ook nooit af zijn, want
zolang ik leef is mijn leven nooit af, dus ook niet mijn profiel. En dat is maar goed ook, want na een dubbel kankerverleden is het goed te kunnen zeggen dat mijn leven nog lang niet af is.

Met mijn tweelingen-ascendant zie ik altijd twéé kanten van een zaak: het goede en het slechte; het lelijke en het mooie, het verdrietige en het vreugdevolle. Of zoals Johan Cruijff zegt: "Ellek voodeel hep zun nadeel".
Het voordeel is dat ik in de loop der jaren een oordeelloze brede blik heb gekregen. Dat maakt mij tot een goede luisteraar.
Het nadeel is dat ik lang kan twijfelen waar ik zelf sta.

Ik heb altijd dicht bij de natuur gestaan, en zag niet alleen haar schoonheid, maar vooral ook haar perfectie en zelfhelend vermogen. Toen ik de eerste keer ziek werd was het voor mij dan ook logisch om niet te denken dat mij dit toevallig overkwam, maar rees onmiddellijk de vraag: "als mijn lichaam -de natuur- zichzelf opruimt, wat heb ik dan laten liggen dat het niet meer voldoet?"
In menselijke begrippen geef ik mijzelf dus de "schuld" van mijn kankers. Dat klinkt misschien erg zwaar, maar in het "nu" bestaat geen schuld. Er bestaan wel verbanden en een oorzaak en gevolg. En in die zin heb ik er nuchter naar gekeken. Het is een zoektocht geworden en in die zoektocht heb ik veel kanten in mijzelf ontwikkeld die ik inderdaad had laten liggen.
Ook in mijn praktijk ga ik slechts naar een verleden, of zelfs vorige levens, niet om een schuld af te schuiven, maar om naar verbanden en oorzaak en gevolg te kijken, die tot verandering kunnen leiden.

Het belangrijkste van mijn therapie is echter dat iemand onvoorwaardelijk van zichzelf leert te houden.
Dat is essentieel voor de nieuwe fase waarin de mensheid komt en de grote verandering die momenteel op aarde plaats vindt.
Wie niet van zichzelf houdt is voortdurend bezig met "overleven". Hij streeft naar iets wat nooit binnen zijn bereik komt. Er zal altijd een leegte zijn, er is altijd een tekort aan "iets", er is altijd wel iets dat niet klopt, er is altijd een onvervulde wens, er is altijd een gevoel van afgescheidenheid of er niet bij horen. Hij bekijkt en benadert het leven vanuit de kant van tekorten. In principe heet dit de negatieve kant. Dit is verwarrend omdat veruit de meeste mensen zelf het gevoel hebben positief in het leven te staan. Zij doen hun best en proberen zo goed mogelijk te leven. Daarom lijkt het vaak alsof het negatieve hen "overkomt" of uit hun omgeving komt.

Wie van zichzelf houdt leeft in liefde. Dat is gratis en er is een overvloed van. Het verlangen om te geven (dingen te doen die bij iemand passen) wordt groter dan het verlangen om te ontvangen (bijvoorbeeld: "ik wil graag de nieuwste televisie" of "ik wil dat jij voor mij zorgt").
Het zal voor iedereen steeds duidelijker worden dat zijn eigen handelen, zijn eigen intenties en zijn eigen gedachten zijn eigen ervaringen scheppen. Dat is moeilijk te begrijpen voor iemand die vast zit in de beperkingen van zijn huidige situatie. Toch zijn het geen veranderingen in de bestaande werkelijkheid die bevrijding geven, maar verandering van bewustzijn.
Geloof dus ook niet dat iemand van mij advies krijgt, om bij wijze van spreken zijn baas, partner of kinderen aan de kant te zetten, om van zichzelf te houden. Want wie zichzelf niet kent, creëert na verloop van tijd weer zijn zelfde valkuilen. Hoogst waarschijnlijk zijn zij degenen waardoor het meeste geleerd kan worden (al blijven er altijd uitzonderingen).

In mijn werk als astroloog, therapeut, genezer en filosoof werk ik mee aan het geloof in deze bewustzijnsverandering. Door mijn werk met liefde te doen en door te "zijn". En inderdaad, het is nooit af. Wanneer ik een oordelende gedachte heb weet ik dat ik vanuit mijn beperkingen als mens kijk, en zolang liefde nog geen vanzelfsprekende zijnstoestand is, blijft het een werkwoord.........


Na 16 jaar in een paramedisch beroep, en voor de overheid gewerkt te hebben, heb ik het arbeidsleven verruild voor het moederschap. Na enige jaren zijn mijn partner en ik een bedrijf in centrale stofzuigsystemen gestart. Dat voeren we na 18 jaar nog steeds.
Ik ben afgestudeerd astroloog en polyenergetisch therapeut.
Daarnaast heb ik vele workshops gevolgd zoals onder andere Westerse gelaatskunde (psycho-fysiognomie) en Chinese gelaatskunde bij Anette Müller; klassieke massage gecombineerd met haptonomie bij Gemma v.d. Akker en Aura's en chakra's bij Daan Akkerman.
Momenteel volg ik de Academie voor de Ziel volgens de leer van de Mysteriescholen bij Willeke Jansen.
Ik geef astrologische consulten, therapeutische consulten, workshops over gezondheid en workshops magnetiseren. Andere workshops, zoals bijvoorbeeld over astrologie en bewustzijn, zijn in overleg mogelijk.